VIŠTIENA „EGZOTIKA”
100 gr. pomidorų padažo
3 v.š. grūdėtųjų garstyčių
2 v.š. saldaus čili padažo 100 ml. vandens
Vištieną įtriname prieskoninėmis žolelėmis ir susmulkintu česnaku, užpilame sumaišytais majonezu, pomidorų padažu, garstyčiomis, čili padažu ir paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.
Vištieną dedame į kepimo formą (padažą palikite dubenyje ir supilkite vandenį). Supjaustytas bulves apie 15 min. (arba kol šiek tiek suminkštės) paverdame, tuomet sumaišome su dubenyje likusiu padažu ir sudedame į skardą. Galima viską pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis. Kepame 190° C orkaitėje apie 30-40 min., kol vištiena gražiai apskrunda. Skanaus!
P.S. Priklausomai nuo garstyčių aštrumo gali skirtis ir padažo aštrumas, tad siūlau jų, kaip ir čili padažo, dėti pagal savo skonį. Galite kartu kepti ir kitų daržovių.
Repectą pateikė: http://aj-receptai.blogspot.lt/2014/04/vistiena-egzotika.html